logo

# Стрип

Сосема неочекувано со Владо Јаневски - Што работиш?

насловна слика

[caption class="snax-figure" align="aligncenter" width="662"][/caption]

Нова епизода од стрипот „Сосема неочекувано“ кој редовно се објавува на Фејсбук страницата As Long As We Try https://www.facebook.com/aslongaswetry

„Сосема неочекувано“ е приказна раскажана во сликички - секој ден по една сликичка. Секоја сликичка претставува момент од животот на една дружина животни (и луѓето се животни). Додека се дружат, животните во оваа приказна понекогаш се однесуваат или размислуваат на начин помалку очекуван или сосема неочекуван - нивните реакции можат да насмеат или да натераат на размислување или, едноставно, за момент да пренесат во еден поинаков свет.  
Тука животните зборуваат англиски, не зашто се прават важни, туку затоа што сакаат да научат уште еден јазик покрај својот мајчин. 

Коментари


Остави коментар