logo

# Стрип

ПУТИН УАПСИЛ УКРАИНЦИ ШТО СКАНДИРАЛЕ "НИКОГАШ ДНР! НИКОГАШ ЛНР! САМО УКРАИНА!"

насловна слика

Претседателот на Русија продолжува со неговата агресија врз Украина.

 

Неговото навлегување во Украина резултира со голем број на жртви, а како што разбира нашиот сајт се повеќе Украинци се уапсени од страна на Руската армија.

 

Дел од уапсените граѓани штрајкувале против Русија, дел биле пацифисти кои носеле знамиња на Украина и повикувале на запирање на војната, а неколку граѓани биле уапсени поради тоа што скандирале "НИКОГАШ ДНР! НИКОГАШ ЛНР! САМО УКРАИНА!".

 

"Нормално дека такво скандирање е навредливо. Доњецката Народна Република (ДНР) и Луганската Народна Република (ЛНР) се независни. Потпишано е тоа и се е црно на бело. Секој што одбива да верува во оваа уставна реалност е опасност по демократијата и шири сериозни националистички пораки и упатува сериозни територијални претензсии на Украина кон држави што не и припаѓаат. Ова неак е порака до секој граѓанин на Украина. Ако скандирате "Никогаш ДНР! Никогаш ЛНР! Само Украина!" дефинитивно ќе бидете уапсени и ќе се соочите со мојата демократија." - изјави Путин за апсењата.

 

 

Коментари


Остави коментар