logo

# Сатира

ЗА ДА СЕ РАЗВЕСЕЛАТ ГРАЃАНИТЕ: Ќе има конкурс на тема "НАТО и Јас"

насловна слика

Еден ден откако министерката објави дека уметниците ќе треба да творат работи што ќе го развесели народот, доаѓа и вест дека ќе се распише вест за есеј на тема "НАТО и Јас"

 

Министерката кажа дека не треба да се пишува за негативни работи, војни и смрт, туку треба уметниците слободно да отворат за убави работи, односно работи што ќе ги расположат граѓаните.

 

По тој повод, распишан е конкурс наречен "НАТО и Јас", а на овој конк...

 

EDIT:

Се извинуваме. Оваа сатирична вест нема да биде довршена, бидејќи за време на пишувањето на истата, авторот дозна дека во 2019 НАВИСТИНА постоел некаков конкурс за најдобар есеј на тема "НАТО и Јас", а истиот може да го најдете на следниот линк.

Се извинуваме, во иднина ќе ни текне нешто помалку реално за сатира.

 

Извинете уште еднаш.

Коментари


Остави коментар