logo

# Сатира

ВМРО СО НОВА КЛЕТВА: Да би Жан Митрев да ве хемофилтрирал три пати, предавници!

насловна слика

На состанокот на ВМРО долго се дискутираше и брејнстормираше на тема клетви кон предавниците. Кружеа разни склопови на реченици, прорекувања и клетви од различен вид, но тесен беше изборот помеѓу двата фаворити:

- Да би те Жан Митрев отворил!

- Да би те Жан Митрев хемофилтрирал три пати, а!

- Да цркнете!

И покрај направената пауза за кафе и цигари, сепак не можеа да се решат, но на крајот направија синтеза од овие звучни и актуелни клетви, по кои се дојде до следново:

Да би Жан Митрев да ве отворил па хемофилтрирал три пати по три, предавници!

Клетвите ќе бидат изнесени во собранието и надвор од него.

Коментари


Остави коментар