logo

# Сатира

СКОПЈАНИ ДИШАТ ЗАГАДЕН ВОЗДУХ ЗАТОА ШТО ДОЛГО ГИ ДРЖАТ ОТВОРЕНИ ФРИЖИДЕРИТЕ

насловна слика

СКОПЈАНИ ДИШАТ ЗАГАДЕН ВОЗДУХ ЗАТОА ШТО ДОЛГО ГИ ДРЖАТ ОТВОРЕНИ ФРИЖИДЕРИТЕ

 

                Држете ги пријателите блиску, непријателите поблиску а фрижидерите затворени. Ова беше слоганот на вчерашната прес-конференција градоначалничката на град Скопје, која го изјасни својот став за загадувањето:

 - Не е точно дека се е до психата, има нешто и до фрижидерите. Во мојата кампања за градоначалник ве предупредував да не ги држите отворени фрижидерите многу долго време. И ете, сега Скопје е загадено, токсично а дури и променливо облачно. Немојте да ги држите отворени фрижидерите долго, ја менувате климата со тоа. Сакате ли да нема снег на Водно, тоа ли го сакате? А туристи од каде? Кој ќе ми ги плаќа долговите за проектот наречен НИШТО? Вие? Ве молам да ги затворите фрижидерите сместа. И секој пат кога ќе го оставите фрижидерот отворен, помислете на сијаличката внатре. Кај и да е може да прегори.

                Нашиот тим веднаш испрати екипа на лице место и што е точно, точно е. Празните фрижидери обично се долго отворени. Тие се единствената причина за загадениот воздух околу нас.

Коментари


Остави коментар