logo

# Сатира

СДСМ обвинува: АПАСИЕВ Е ФАШИСТ! ЕВЕ ШТО ЌЕ СЕ СЛУЧИ АКО ДОЈДЕ НА ВЛАСТ!

насловна слика

Владејачката партија повторно со напади кон лидерот на ЛЕВИЦА! Откако тие пред неколку години го нападнаа Димитар Апасиев дека е фашист и дека е опасен фактот шото тој влезе во собранието, сега СДСМ има нови обвинувања.


Тие велат дека никако не смее да му се дозволи влез во владејачка коалциија на Димтиар Апасиев бидејќи акој тој дојде на власт тогаш постои голема шанса да завладее фашизам во земјава!

 

"Драги. Новинари. Новинарки. Останати луѓе што не се викате Драги нити сте дел од новинарската професија. Ви благодариме што дојдовте на нашиот прес.

 

Овој прес го свикавме бидејќи гледаме дека се повеќе луѓе се заслепени од фашистичкиот лидер на ЛЕВИЦА. Ние сметаме дека постои сериозна опасност од тоа да завладее фашизам во земјава, ако недај боже, еден ден Апасиев дојде на власт.

 

Многу од неговите симпатизери се млади луѓе и веруваме дека не се  баш свесни за тоа што се значи фашизмот, па дозволете да ве предупредиме и да ви објасниме што ќе се случува ако Апасиев дојде на власт, а со тоа и нели, неговиот фашизам.

 

Гледате дека се заканува со бесилки.

Ние ВЕ УВЕРУВАМЕ! Ако Апасиев дојде на власт, тој ќе убива луѓе што не се сложуваат со неговата идеологија!

 

На плоштад ќе се убиваат неистомисленици!

 

Ќе владее долго време! Нема да има никаква демократија! Нема да има никакви закони! Луѓе ќе умираат! Повторуваме - ЛУЃЕ ЌЕ УМИРААТ И ЌЕ БИДАТ УБИЕНИ ПОРАДИ ИДЕОЛОГИЈАТА НА ДИМИТАР АПАСИЕВ!


Еве, ме гледате мене денеска, ама утре ако Апасиев дојде на власт, може да прати негови војници да ме силуваат и да ме убијат на плоштад.

 

НО! И покрај тоа што сметаме дека Димитар Апасиев е фашист и дека ќе убива луѓе, имаме добра вест!


Еден ден неговото владеење ќе заврши!


Ќе завладее демократија!!!!

 

Еден ден, нашите внуци ќе дојдат на власт!!! ЌЕ ЈА СМЕНАТ ИДЕОЛОГИЈАТА НА ФАШИСТОТ АПАСИЕВ!

 

И ТОКМУ НАШИТЕ ВНУЦИ КАКО ЧЛЕНОВИ НА СДСМ ЌЕ ИЗГЛАСААТ БРИШЕЊЕ НА ЗЛОСТОРСТВАТА НА ФАШИЗМОТ НА АПАСИЕВ И..

 

Чекај, извинете, да препрочтиам.

 

...нашите правнуци ќе изгласаат бришење на фашизмот на Апасиев??? Нашите правнуци нема да ги боли пенисот за тоа што јас сум бил силуван на плоштад??? Нашите внуци ЌЕ ГЛАСААТ ЗА ТОА ДА СЕ УЧИ ЗА ВЛАДЕЕЊЕТО НА ДИМИТАР АПАСИЕВ КАКО НЕШТО ШТО И НЕ БИЛО ТОЛКУ ЛОШО????? 

 

НАШИТЕ ВНУЦИ ДУРИ И БИ АПСЕЛЕ ЛУЃЕ ШТО БИ КАЖАЛЕ ДЕКА АПАСИЕВ НЕ БИЛ ФАШИСТ????????

 

НАШИТЕ ВНУЦИ БИ ГО БРАНЕЛЕ АПАСИЕВ КАКО ЧОВЕК ШТО НЕ БИЛ ФАШИСТ ТУКУ БИЛ НЕСФАТЕН АДМИНИСТРАТОР??????

 

НАШИТЕ ВНУЦИ ЌЕ КАЖАТ ДЕКА Е ДОБРО ДА СЕ ГРАДАТ СТАТУИ АКО ТОА НЕ' ДОНЕСЕ ЕДЕН ЧЕКОР ПОБЛИСКУ ВО ЕУ???????????????????????????????????

 

ПА ЗА ЏАБЕ ЛИ ЈА ЌЕ УМРАМ БЕ???? ЗА ЏАБЕ ЛИ ЌЕ МЕ УБИЕ АПАСИЕВ???? ЗА ЏАБЕ ЛИ ЌЕ МЕ СИЛУВААТ НЕГОВИТЕ ПРИЈАТЕЛИ ОД ЛЕВИЦА???????????

 

Па...па... па...па....па за што кур бе ја ве плашам тука дека Апасиев е фашист ако за 70 години од сега моите внуци ќе ве убедуваат "ajde da go batalime minatoto, gajle mi e dali toj Apasiev bil fasist ili ne, mozda i ne bil, ajde da gleame naprd" ???? 
 

Ајдее....па шо да праам сеа бе...да го гласам Апасиев ако не???

 

Срамота....... кој ми го пишувал говоров ?????

 

Боже сачувај...извинете... ќе...ќе...ќе се вратам подоцна... Апасиев е фашист...ама еве..у говоров пишува дека у иднината тоа ќе биде минато...а минатото не е битно...

 

Нема везе, баталете, ќе свикаме друг прес наскоро....

 

Ај у курац бе... фашизмот и не бил така лош..ајдееееее....свашта ќе научиш дур си жив.." - изјави преставник на СДСМ на прес за новинарите.

Коментари


Остави коментар