logo

# Сатира

Пописот се одвива во најдобар ред, до сега се попишани 55 милиони жители

насловна слика

Добро е, пописот се одвива во најдобар ред! Иако злите јазици ширеа негативна енергија, сепак Владата денеска потврди дека ова е еден од најдобро организираните пописи во Република Македонија во последните 10 години!!!

 

Што реално... не кажува ептен, ама ќе им веруваме на збор.

 

"Одличен е пописов! Не ни памтам кога последен пат сме имале вака добар попис. Некои велеа дека ќе се направи хаос со попишување онлајн и дозволување на државјанство на секој криминалец или човек што не е криминалец... ама тоа сега за сега се докажува како ноторна лага! Факт е дека пописот нема никакви проблоеми, а до сега се попишани 55 милион жители. Според првите жители, има 15 милиони македонци, 18 милиони албанци, 20 милиони јупитеровци, и 2 милиони останати жители. Ова само потврдува дека пописот е сосема фер и без никакви проблеми" - потврди човек што не е висок преставник на власта, ама не е ни низок. Онака 180 сантима можда, слободна претпоставка, од око.

 

Според него, до крајот на пописот се очекува да се стигне до 108.5 милиони жители на државата.

Коментари

tytAR6BpMG1c9weTyrOpKUa50z07sNslPRhUZBKz

i 75 bugari zaborajvte. posto bugarskata vlada znae kolku bugari se popisani, pred nie da znaeme

GUBbCxsPRKpRMoZtr6XTti1v8DY3BPdpQY872xb2

ептен се намножиле….


Остави коментар

Одбери дата на пост