logo

# Сатира

ПО ВРТОГЛАВИТЕ ПОСКАПУВАЊА: Пендаровски се сели од земјава, остатокот од мандатот ќе го отслужи онлајн

насловна слика

Претседателот Стево Пендаровски, познат по сега веќе легендарната изјава "Да не бев претседател и јас ќе се иселев од Нашата Земја", одлучил да ја напушти државава и остатокот од мандатот да го отслужи онлајн, со што ќе влезе во историјата како наш прв дигитален претседател.

 

Како што дознава Кооперација од извори блиски до агенцијата за вработување преку која Пендаровски вадел работна виза, тој својот мандат ќе го заврши во Брисел, од каде привремено ќе се уклучува онлајн за да се обрати до граѓаните и со своите зборови да им даде елан да истраат во борбата со гладот и сиромаштијата.

 

Како вистински домаќин, претседателот ќе се исели од земјава вечерва пред полноќ со цел да ги избегне поскапувањата, а во аманет на граѓаните им оставил 4 сметки за струја и 9 сметки за вода од вилата на Водно, со рок на плаќање до 22 јуни.

Коментари

qbkifo145DRRxwi8cIdKHaA5FhJGIB87mTxRO8Xm

NISTO NEMA DA BIDE CUDNO! ON I SEGA RABOTI ONLAJN NE MRDNA SO PRST BAREM SO NEKOA KRITIKA DA GO OPOMEI PREMIEROT DEKA VAKA NE VODI NIGDE!


Остави коментар