logo

# Сатира

По предупредувањето на Реџепи: ЕУ им додели кандидатски статус на Слупчане, Зајас и Арачиново

насловна слика

Прогнозите на пратеникот Скендер Реџепи - Зејд, кој денес од собраниската говорница изјави дека албанските општини може сами да си го бараат патот кон ЕУ доколку македонски општини продолжат да ги држат во место, по сѐ изгледа ќе станат реалност откако Европската Комисија ги прифати нивните барања и официјално ѝ предложи на Унијата, општините Слупчане, Зајас и Арачиново, први да добијат кандидатски статус.

 

- Градоначалниците на овие општини испратија специјални барања до ЕУ, во кои ни објаснија на кој начин Вашата Земја го кочи нивниот развој и пат кон ЕУ, па поради тоа решивме да им доделиме статус на општина-кандидат надвор од процедурата. Добивме и гаранции дека во најскоро можно време ќе ги внесат и Бугарите во општинскиот Устав, со што тие ќе ги исполнат сите услови за влез, па сѐ друго ќе биде само формалност. - се вели во официјалното соопштение од ЕУ.

 

За сега не се знае точниот датум на кој Слупчане, Зајас и Арачиново ќе станат европски општини, но според шпекулациите во Брисел, тоа ќе се случи во најскоро можно време, затоа што на ЕУ очајно ѝ се потребни богати општини кои ќе го полнат нејзиниот бу

џет.

Коментари

iaUIb1Od2K768c0qWAdKAUyIOCgxPbZX3S276VeS

😂😂😂😂

zrY3ZaKrmKo6Gm5tkig5Gv8IJtqT1uwZhh1vXiTe

Malcinskite zaednici site od Makedonija, nemaat domicilno pravo da prestavuvaat svoi zaednici na makedonskata teritorija. Tie se samo malcinstva i ne se domicilen narod vo Makedonija i EU nema pravo da vrsi represija na tugja drzava koja e prestavnik na svojata teritorija. Makedonscite ne se aboridzini vo Makedonija, pak EU da pravi dar mar vo tugji teritorii. Maalcinstvata nemaat pravo da baraat takov tretman zosto na toj nacin ja zagrozuvaat teritorijata na makedonskata suverena drzava Makedonija. Tie ako sakaat da ziveat vo evropska drzava neka ja napustat R.Makedonija i neka se iselat vo Evropskata Unija i tamo neka bidat clenovi na EU..

Владо

takaa eee

u7ny5jECdwZV3kuHigD7MAg673NZcN36ZJd20sIg

😂😂😂 golema podrska od Kondovo I Grcec za odlukata na eRopa

u7ny5jECdwZV3kuHigD7MAg673NZcN36ZJd20sIg

😂😂😂 golema podrska od Kondovo I Grcec za odlukata na eRopa

Кооперација

Najavena investicija od EU fondovi za resavanje na nivniot gorliv problem so strujata….poddrzka od zelenite evropski partii….


Остави коментар