logo

# Сатира

Пензионерите во криза: Бараат маркетите да постават макети од леб за да имаат што да пипкаат

насловна слика

Жестоки реакции од здруженијата на пензионерите од целата земја предизвика одлуката на пекарите да не произведуваат и доставуваат производи затоа што владата ја замрзна цената на лебот на, за нив мизерни, 33 денари, со што се прекина една прекрасна традиција на постарата генерација, која ги опушташе и поврзуваше пензионерите.

 

- Многу наши членови реагираа до матичните здруженија дека денес им било ускратено едно од основните пензионерски права - правото на непречено и неограничено пипкање на лебот. Затоа бараме институциите да не' заштитат и да ги присилат маркетите да постават макети од леб или во спротивно ќе почнеме да пипкаме и млечни, и сувомеснати производи. - се заканија од здруженијата на пензионери.

 

Тие за утре, од 08:00 до 09:00 часот, најавија предупредувачки протест во најблискиот маркет, продавница или месара, на кој уште еднаш ќе ги повторат своите барања и ќе ги пипкаат останатите производи.

Коментари


Остави коментар