logo

# Сатира

Откако се зачленил во партија: Чувар кој потплатил затвореник за да го научи да краде, си ги бара парите назад

насловна слика

Мирољуб С., од скопско Белимбегово, е затворскиот чувар, кој денес собра храброст и излезе пред јавноста за да признае дека на неименуван затвореник му платил 10 000€ за да го научи да краде, но откако и после 5 години предавања не забележал никаков напредок во своето знаење, решил да му даде отказ на професорот и да го продолжи своето образование во една од големите партии.

 

- Секој може да се излаже. Ете јас наивен, помислив дека ако си осуден крадец мора да те бива за крадење. Ама откако се зачленив во партија сфатив дека не било така. Па само со едно одење во штаб научив повеќе од 5 години редовни предавања од наводниот професор по крадење. Затоа сега си ги барам парите назад. - изјави чуварот Мирољуб.

 

Тој не сакаше да ни открие точно во која партија се зачленил, иако пред да избере, добро ги проучил сите и заклучил дека отприлика нудат слични услови за надградба на овој занает, па се решил за онаа чиј штаб е најблиску до неговиотд ом.

Коментари

Y5NvjfTscoT61Rp2ijlgIcMoLCV0sTF6KrjapFOp

Preteravte

0xnzqQl6DGxkZyhLstNrPy02kcd6oHcla0LZUUFw

добра школа избрал….


Остави коментар