logo

# Сатира

ОТКАКО ГИ ОГРАБИЈА: СВР Охрид ќе ангажира агенција за обезбедување за да се заштити од крадци

насловна слика

Грабежот во полицицискиот магацин со оружје во Охрид, после кој охридската полиција остана пократка за неколку шок бомби, солзавци и други предмети, внесе голем немир меѓу вработените во оваа институција, кој на крајот резултираше со тендер за избор на приватна агенција што ќе ја обезебедува полицијата.

 

- Грабежот не' потресе сите, дури имаше колеги што не сакаа да доаѓаат на работа затоа што се чувствуваа небезбедно на работното место. За да ја вратиме старата работна атмосфера, едногласно решивме да ангажираме професионалци кои ќе не чуваат од крадци и криминалци додека ние си ја бркаме нашата работа. – рекоа од СВР Охрид.

 

Како што дознаваме, тендерот ќе биде распишан утре, а додека трае процедурата за избор на агенција, полицијците ќе работат од дома за да не се изложуваат на дополнителни непотребни ризици и трауми.

Коментари

yva0SrIVejufMA0HUmOQjXv3d0zqJmvPSyh2Echo

Оф оф ова ако е полициска станица лопов да влезе да оплачка полициски магацин каде се се чува оружјето и други работи за потребите на полициската станица како баш знале каде се наоѓа магацинот тоа ти се вика кртот и лопвот е внатре и је вработен во таја полициска станица

bqprAVumbVLgig0Rh0yBq8OLUQnreWLI8WqRxe3R

Сепак биле добри крадци. Можеле да украдат (киднапираат) и некој полицаец кој го чувал магацинот и после да бараат и да добијат откуп.

cM6JxezCu4HNaEvnQqHUYMcKVGNlP9iWlIMTaFoY

Магацинот не го чуват никој остаен е сам на себеси хахахаха ,а вие полицајци каква работа бркате ме интересират нели вие требат да не чувате?? Како ние граѓаните да се осеќаме безбедно кога вие идиоти едни ангажирате приватни агенции за обезбедување за ваша безбедност??? Која е ваша работа да земате рекет и да пуштате дрога на улиците?? #БананаДржава

xZGmfrtSNyDHZ9WygHcVpd3BQLut5cUtn6lQDCYK

Филмски Кажано


Остави коментар