logo

# Сатира

МИЦКОВСКИ: И јас сум као лидер на партија, но набргу ќе станам нотар...

насловна слика

 „Зборувам полека и им се обраќам на луѓето со Вие, тоа е мојата доблест. Сепак и јас као нешто сум лидер на партија, но можеби многу набргу ќе посведочат граѓаните на промената на мојата кариера, односно ќе транзитирам, или подобро кажано ќе се асимилирам од политичар во нотар. Секој со здрав разум би го сторил тоа откако ќе ја види нотарската сметка за сите тие изјави што никому ништо не му значат“.

На прашањето зошто членови на партијата не беа пред собранието да протестираат кога се гласаше за францускиот предлог, Мицковски посочи дека најверојатно сите биле на нотар.

 

Коментари


Остави коментар