logo

# Сатира

Ковачевски: "Химната создава поделби. Зошто и Бугарите да не се борат за своите правдини?"

насловна слика

Премиерот Димитар Ковачевски со уште една идеја што би требало да создаде позитивна енергија во оваа негативна планета.

 

Имено, тој вели дека македонската химна само создава поделби, а главна причина за тоа е "лагата дека само Македонците се борат за своите правдини."


Според него многу други нации исто така се борат за своите правдини и тој дел од химната треба да се смени.

 

"Не знам. Македонците се борат за своите правдини?!? А шо, као демек не се борат Бугарите за своите правдини? А Грузијците? Украинците? Шпанците? Германците? Брего Слоново Кос.. овај.. жителите на Брегот на слоновата коска??? Тие не се борат за своите правдини? Не знам, мислам можеби тој дел треба да се смени во "Бугарите се борат за своите правдини", ама да  биде тој дел испеан на албански, чисто да се намалат поделбите. И еве, освен што ќе се споменат Бугарите и освен што ќе се пее тој дел на албанскиот јазик... може тој дел од песната да го пее Теа Таировиќ? Зошто да не, само Македонци ли да пеат? Што и фали на Теа? Срцка е, редовно ја глеам. Ќе видиме, мора да се среди ова и да ги прекинеме поделбите!" - изјави Димтиар Ковачевски.

 

Во право е. Не дека не е.

 

 

Коментари

Кирил

🤑🤑🤑

TbJBiE9yN9ieOWBPYTQGx1flgHGnoEw595m9eJjx

Nekasu napisat vo nivnata himna deka se borele no ne moze tie bea na stranata na FasistiteTime

BaMmebZWLAdjbUwLMoQJ2OJxW5f26mMeyh0xZOYo

Kovaceskii na pogresen Kurs.

Sy3NIOOC6lea6a8cfVJnVqSSk4owKofoFYDKG4H5

Da go pusis

Sy3NIOOC6lea6a8cfVJnVqSSk4owKofoFYDKG4H5

Te

C1ayUXvcUZfQusJ9nHDRFLrTuMjp0CVaFlKhFp0e

I hitler se borek sa scooter pravdini

ErRPBl8Isskj9yn9yXn0XZyhvhLvrOqDDlAb7fOK

Тотално забегана работа

TBOXKaoIU99RFMZ0GnNlSmK0IiW6KWY4iJRgm36t

Propaganda

TBOXKaoIU99RFMZ0GnNlSmK0IiW6KWY4iJRgm36t

Ne go izjavil ova premierot

TBOXKaoIU99RFMZ0GnNlSmK0IiW6KWY4iJRgm36t

😂😂😂😂😂 vic na godinata

TBOXKaoIU99RFMZ0GnNlSmK0IiW6KWY4iJRgm36t

Dr.tema kakov narod sme po ova se gleda im kacija plata na higienicari..ki.fizichki rabotnic na minus temperatura. Rabotat za 15 iladi a administrator.ki nastavnici 25 000 pa poleka a što ako ne kachea minimalec namase do štrajk da dojde ete takvi sme lubomorni e dasum premijer otkaz na site za sve ima zamena zašto kachija min.ajde i na nas sve otkaz da im se dade

fZ36pkUEYZNnF4S25JWcvWD7Ry7SXUBQXxeEauPz

Во право си што повеќе вредат оние со купените или партиски дипломи а се полуписмени.

fZ36pkUEYZNnF4S25JWcvWD7Ry7SXUBQXxeEauPz

Во право си што повеќе вредат оние со купените или партиски дипломи а се полуписмени.

ydkW5y3W9B0XBYl8VZ2ZTCqJzW2SJo8DOZs8j3ZY

Ti shto si go napishal postot , so Kovachevski ,ZABEGANI STE

S0BF7UxTQqFGDbe7raN1Ojw7K28Vps31rpGgFLHF

Gospod ni dade premnogu pamet

f1HqDLOOZOjGVoQePCifi5s0fGPdj3mvASkVjldk

Бог џа чува! Што ни е нС

tZ4RzHrgXyTsbnZvitq8qoIu8YDQQJ95fEp5rZEH

Abe ti si dase obesis

mwpOWxEB7KUaY5XmIJkWBQa5xg0a9WXKH7s8M2Jp

Му

tZ4RzHrgXyTsbnZvitq8qoIu8YDQQJ95fEp5rZEH

Abe ti si dase obesis

tZ4RzHrgXyTsbnZvitq8qoIu8YDQQJ95fEp5rZEH

Be treba za tebe zakon treba na plostad da te obeset

U5K2rnKbFNRZHSEByPklH1TUCegaCDymMm3gP0Yy

Аууууууу и овај почна да тресет зелени.

L7uh9NTtfJ520aIdJRiyeDFbxsso0ieTvZ27Z4B8

Ќе нагодување на сите освен на Македонците тие ке станат најобесптавен народ во сопствената држава

flHybITzDtp1NY255GbfaLexAMQtlt15ZvK4kTaI

АУУУУУУ ОВОЈ НАВИСТИНА Е ЗАБЕГАН,ПА КОЈ ИМ БРАНИ НА ДРУГИТЕ НЕКА СИ ПИШАТ ШТО САКААТ ВО НИВНИТЕ ХИМНИ ЗОШТО НИЕ ДА ПРАВИМЕ САМО ОТСТАПКИ ЗА БИЛО ШТО. ЗАСТАНЕТЕ ЕДНАШ ЦВРСТО И ЗАЗЕМЕТЕ СТАВ ЗА ОДБРАНА НА ТАТКОВИНАТА. ВПРОЧЕМ КОЈ ВИ ГО ДАДЕ ПРАВОТО ЗА БИЛО ШТО ДА РАЗГОВАРАТЕ А НАЈМАЛКУ ДА ДЕБАТИРАТЕ ЗА ВАКВИ СЕНЗИТИВНИ ПРАШАЊА.


Остави коментар