logo

# Сатира

Билборд со најголемите успеси осамна спроти Владата

насловна слика

 

Нов билборд осамна отспротива Владата на Нашата Земја!

 

На него, Владата повторно повторно ги потсети граѓаните на најголемите успеси кои таа ги оствари во последниве неколку години, а најверојатно со цел граѓаните да сфатат дека најдоброто нешто во мометнов е да нема предвремени избори со цел да се дополни листата со успеси.

 

Со билбордот Владата се фали со влез во НАТО, извршен подеднакво-успешен-како-и-референдумот попис и долготрајно водење на Евровизија во 2019.

 

"Мора да се потсетуваат граѓаните на успесите, бидејќи толку многу успеси има, што луѓето нема да паметат што се имаме направено за државава. Затоа моравме да го ставиме овој билборд." - изјави преставник на Владата.

 

Битно се гради става на билборд!

Коментари


Остави коментар