logo

# Сатира

11 македонски филмови, накратко

насловна слика

Тетовирање

Човек оди да го прошета празниот куфер по кавга со сопругата и завршува во затвор, па мртов.

Самоуништување

Пијан таксист или тепа или ебе жени.

Пред дождот

Првиот дел е трет, вториот прв, третиот втор.

Панкот не е мртов

Панкери во криза на средните години се оденсуваат како тинејџери.

Балканкан

Има баба, нема баба, Бугарија, пак има баба.

Републиката во пламен

Републиката не е буквално во пламен.

Викенд на мртовци

Вие ја имате нашата Ката, ај да се смениме. Види колку е Игор Џамбазов млад. Се сменија со Ката.

Сенки

[caption class="snax-figure" align="aligncenter" width="662"][/caption]

Баба со волк. Дали е главниот лик жив или мртов? Цицки!

Трето полувреме

Бугарите местат натпревари, а не ни пишуваат во кладилница. Катарина Иванова гола.

Џипси меџик

Влатко Стефановски имаше хит со песната за филмот. Колат кокошка. Буџетот за постерот е помал од 90 денари.

Мајки

Курот крај нема.

Коментари


Остави коментар

Одбери дата на пост