logo

# Приказни

Временска машина

насловна слика
Влегуваш во "Краш" на „Маршал Тито“ и оп! Од мирисот типичен крашовски магија се стори. Ти си мало, се врткаш околу огледалото што беше закачено до вратата, внатре гужва, вработените спастрени во мантили љубезно ги услужуваат муштериите, мајка ти чека ред на каса и купува ледени коцки, гриоте, крекери Виц, чоколадирани јатки и Краш-експрес. "Мамооо, и кики купи ми!" Мирисот во „Краш“ е мили мои, класична временска машина.

Коментари


Остави коментар

Одбери дата на пост