logo

# Приказни

Варшавјан(к)ите во разрушената им Варшава

насловна слика
Разрушена поствоена Варшава, ама "педикир и маникир" мора да има. Една од причините поради кои го сакам овој горд народ е зашто и во најтешки мигови, останале господа и достоинствени. И ден-денес, особено повозрасните варшавјан(к)и, не можеш да ги видиш недотерани, без шапка на глава, без нараквици, без накит. Така шетаат низ парк, се возат во трамвај... Човек во тренерка, на пример, не среќаваш. ОК, освен ако не се враќа од џогинг. 

Коментари


Остави коментар

Одбери дата на пост