logo

# Приказни

Тримесечна прослава на рамковниот договор

насловна слика

Со нетрпение ја чекам тримесечната прослава на рамковниот договор кој ја органзирира нашиот водич Артан Груби. Искрено, ова е тоа за што се бореа нашите платеници од Косово. 20 години зборување на сопствениот јазик, неодговарање пред законот, земање плата без одење на работа, и дестабилизација на Македонија во секоја пригода, се само мал дел од работите кои ги постигнавме како горди членови на ДУИ. Оваа тримесечна прослава е кулминација од нашата тешка работа, на нашата посветеност, и бесата која ја дадовме на нашите сограѓани за европски прогрес, правна држава и други пичке материне. Нек се пие, нек се лумпува. Gold AG, The Bloody Alboz, Dua Lipa, Rita Ora и Spartak Xhaferi се само дел од имињата кои ќе ни гостуваат на ова спектаклурано лето, кое популарно го нарековме Shqip Boy Summer.

Прекрасно е чувството да се трошат пари од сите граѓани на Македонија за терање кефови, ова е тоа зa што се боревме!“ - Artim Miftari - Timi, вработен по рамоковен договор при Министерство за Информатичко опшесво, матурант во ГУЦ „Здраво Цветковски“ - отсек монтер зa сува градба, сопственик на повеќе возила од марка Volkswagen, 16 години работен стаж, со 34ти изработени денови.

Коментари

dcd2ninVxpLbFjkYfwlyekTD9W29RO7PgPxvOqeQ

Да не е вистина би било смешно...

Златко

Zalno no vistinito

jpVQyan60upjFH9uB7wcOGdalMnDV1jiNK8hbGyF

Na zdravje neka vi email


Остави коментар