logo

# Приказни

Ден на македонската азбука

насловна слика
На денешен ден, пред точно 75 години, македонската азбука составена од 31 буква станува официјално писмо во Македонија и со тоа добиваме статус на Држава со сите аршини.  Да ни е жива и здрава кирилицата, најубавото и најпрактичното писмо во светот, та да си ја почитуваме и користиме секогаш кога пишуваме на јазикот ни и со неа да ја испишеме и идната историја на Татковината ни!

Коментари


Остави коментар

Одбери дата на пост