logo

# Поезија

Меѓу тие луѓе

насловна слика
и ќе отидеш таму меѓу тие луѓе и ќе си муабетиш и ќе се смешкаш и ќе кимаш со главата и ќе повторуваш учтиво: да, да. па како не. па како не. и ќе кажеш и ти нешто паметно. нешто негде прочитано. цитат некој или само алузија. и во едната рака ќе држиш чаша црвено вино, а со другата ќе мавташ. ко сѐ да е ко што треба. а си знаеш ти дека не е. знаеш дека поради нешто не треба да си таму, дека поради нешто не треба да се смешкаш, а и црвот, еве го, почнува да те грицка. а ти си се смешкаш. а црвот те грицка. се смешкаш. те грицка. се смешкаш. те грицка. се смешкаш. те грицка. сѐ додека едно утро не ја здогледаш во огледалото брчката над устата и не почнеш да се грицкаш, а црвот да се смешка.

Коментари


Остави коментар