logo

# Хумор

Виц: Си биле Македонец, Албанец и Хрват...

насловна слика

Виц:

 

Си биле Македонец, Албанец и Хрват и влегуваат во кафаната "Попис"

 

И келнеров ги прашува што ќе се напијат?

 

Албанецот нарачува сок, а Христијанинот нарачува пиво.

 

Поминува пола саат и келнерот им доаѓа на маса и им вика "Извинете, што доцниме, некој проблем во системот испадна. Дали може уште еднаш нарачките?"

 

Атеистот вика "Дај еден бурек", Швајцарецот вика "За мене еден симит", а Ромот ја напуштил масата

 

После петнаесетина минути келнерот дошол и ги послужил сите осум присутни на масата.

 

Кога завршила вечерта, сметката им била 1500 денари.

Македонецот рекол "Уживајте дечки, ја ќе платам за сите четворица."

 

Дал 500 денари на келнерот и му рекол да го задржи кусурот на што келнерот се насмеал и му се заблагодарил.

И на крај Атеистот му вика на Бугаринот "Брат, жими Господ, последен пат одам у кафана на само со тебе, овде не се знае ни кој јаде ни кој пие"

Коментари


Остави коментар