logo

# Хумор

Познатите за поскапувањето на кесите

насловна слика

Рекоа за поскапувањето на кесите:

 

Зоран Заев:

 

Купувањето на кеси е игра, адреналин и тимски дух. Цената е само бројка на истекот на принтањето на фискалната сметка. А, добрососедството е внимателност и почит кои треба да траат со години, децении и векови. Честита победа на нашите македонски фудбалери, нашата гордост, нашиот тим кој оди напред кон европски пласман! Честито и на косовскиот тим за добрата игра. 🇲🇰🇽🇰 #EURO2020 #MKDKOS

 

Никола Груевски:

 

 Какви денови за нашата земја. Тажно. Неверојатно. Цела среќа што избегав на време и сега купувам евтини кеси во Унгарија. Се потресов.

 

Пишувајќи ги овие редови се потсетив на еден параграф околу животот и смртта на познатиот филозоф Артур Шопенхауер, кој важи за голем песимист меѓу филозофите, но во вакви моменти некои негови мисли неможеме да не ги доживееме како реализам: “Секој наш здив ја одбива смртта што постојано ни се заканува… На крајот, смртта мора да триумфира затоа што уште при раѓањето станува наша судбина која, пред да го голтне пленот, малку си поигрува со него. Па сепак, нашите животи ги живееме мошне заинтересирано и ревносно колку што можеме подолго, токму како што се трудиме да направиме колку што е можно поголем и потраен меур од сапуница, иако наполно сме сигурни дека ќе пукне”. See more...

 

Христијан Мицкоски:

 

Димитар Апасиев: ВО СОЦИЈАЛИЗАМ ЌЕ ИМА КЕСИ ЗА СИТЕ! А ЦЕНАТА НА КЕСИТЕ ЌЕ ИМ ПАДНЕ НА УСТАВЕН. ИЛИ НА СТРАЗБУР. #ЌеВеДавимеСоКесиНаПлоштад #ДаНеТрошимеПариЗаБесилкиИлиГилотини

 

Али Ахмети: Nuk kam asnjë mendim. Unë e dua ekologjinë. I dua pyjet. Unë mbështes gjithçka që mbështet pyjet.

 

Стево Пендаровски:

 

Врчак: Перо стварно стана поп, стварно животот бил фер. Од клошар тука Перо таму стана милионер. Ѕвер за жени е, се прави салата и од попската плата си купил три кеси. "Перо ти си станал Корлеоне, мој брат!" он ми вели "Ајде бирај кеса за во град!"

Коментари


Остави коментар